ביסודי לומדים את הבסיס, בתיכון לומדים לבגרות, אבל מה בדיוק המטרה של הלימודים בחטיבת הביניים? לעיתים נדמה לנו כי חטיבת הביניים היא שלב מעבר אולם בפועל זו תקופה משמעותית ללמידה, צבירת ניסיון ופיתוח תחושת מסוגלות שתלווה את התלמידים והתלמידות גם בהמשך. נסו לדמיין לעצמכם/ן מורה המלווה את התלמידים מכיתה ז׳ ועד כיתה יב׳, באופן בו הלמידה הופכת לתהליך ארוך טווח שהבסיס שלו נבנה כבר מהיום הראשון בחטיבה.
בפרק השישה עשר של הפודקאסט החינוכי ״שומעים חינוך״, דיברנו עם אייל שלמה, מורה למתמטיקה בבית ספר עמל רב תחומי בבאר שבע, המלמד את תלמידיו מהחטיבה ועד לבגרות תוך כדי שילוב מישחוק בלמידה והבנה כי תחושת המסוגלות שהתלמידים מקבלים בחטיבה תשפיע על המשך הלימודים שלהם.
את הפודקאסט מנחה אמנון רבינוביץ – מורה להיסטוריה ואזרחות ומנהל חטיבת הביניים בבית הספר זיו בירושלים. הפודקאסט נוצר בשיתוף הגיע זמן חינוך ו"
ביתא מחנכים" מבית מנהל חינוך ירושלים.
לדף הכתב
»
שומעים חינוך
שומעים חינוך - קהילת הכותבים של אתר הגיע זמן חינוך. מגזין מקוון, קהילה של מורים, אנשי חינוך ואנשי אקדמיה בתחום ההוראה שחולמים להצעיד את החינוך בארץ לעבר העתיד
[email protected]
עוד כתבות של שומעים חינוך
איך הופכים את הטעות לאורחת רצויה בכיתה?
שלום כיתה א': המדריך למורה החדש
יוזמים הוראה: איך מניעים יוזמות חינוכיות?