במסגרת סדרת הכתבות שלנו ממשרדי ההייטק לכיתת הלימוד ראיינו את דנה קליס-רגב, 30, אשר עבדה 4 שנים כמהנדסת בענקיות התוכנה HP ו-SAP עד שהחליטה לעשות הסבה להוראה במסגרת תכנית M-Teach בסמינר הקיבוצים. כיום היא מחנכת ומורה למחשבים בתיכון אוהל שם ברמת גן.
למה חינוך?
חיפשתי עיסוק עם סיפוק. עשיתי תפקידים שעניינו אותי בהי-טק, אבל זה לא היה זה. רציתי לעבוד עם אנשים, בעבודה עם משמעות והשפעה מעבר לשורת הרווח. ידעתי שאני רוצה להתעסק בחינוך ודרך תכנית ההסבה ראיתי שהוראה יכולה מאד להתאים לי.
איך היית מתארת את מלאכת ההוראה?
זו לא עבודה קלה, בכלל לא. אבל מבחינת כמות האהבה והסיפוק שאתה יכול לקבל משיעור אחד, אין מה להשוות למקצועות אחרים. אני אוהבת שיש לנו כמורים את היכולת לגרום להם לאהוב את המקצוע, בזכות בדרך בה אנחנו מציגים את הדברים.
ההתלבטות הייתה קשה?
זה לא היה פשוט, כי הרבה גבות הורמו סביבי. אבל ראיתי שזה מעניין אותי ופשוט הלכתי על זה. בזמן ההחלטה הייתי בלי משפחה ולא נשואה, אז יכולתי להרשות את זה לעצמי.
על מה הורמו הגבות?
על כך שעזבתי תפקיד טוב עבור משהו לא ידוע ופחות מתגמל. היו חששות לגבי ויתור על הסמל סטטוס והמשכורת. היה לי יותר חשוב לעשות את מה שיעשה לי שמח בסופו של דבר. גם בימים הכי קשים, מילה טובה מתלמיד הופכת את זה לשווה את זה. הידיעה שאני משמעותית בחיים שלהם נותנת לי המון סיפוק.
מהי המחמאה הכי מרגשת שקיבלת מתלמיד \ הורה?
עודדתי תלמידה לגשת לתכנית מסויימת שהתאימה לה וקיבלתי זר פרחים ומכתב ממנה ומאמה. במכתב היה כתוב שהיא לא הפסיקה להפסיק לחייך כמה ימים. זה שגרמתי לה להאמין בעצמה נתן לי דלק לכמה ימים.
ההשראה שלך – מה הדבר או מי האדם שעומד לנגד עינייך במלאכתך החינוכית?
רבקה שפרינצק, רכזת התקשורת בתיכון שבו למדתי. היא ליוותה איתו כשכתבתי בעיתון של התיכון. היא לא לימדה אותי באופן רשמי, ולמרות זאת... הייתה לה היכולת להגיע לכל אחד ולהראות לו שהוא עולם ומלואו. יש בה חשיבה מחוץ למסגרת ורצון לחשוף תלמידים לדברים חדשים שאנחנו לא מכירים. אני זוכרת היטב את האמונה שלה בתלמידים ובי. אני שומרת איתה על קשר עד היום.
מה הכי קשה בלהיות מורה?
לעמוד מול 40 תלמידים שלא תמיד מתעניינים בך ולגרום להם להתעניין.
האינטנסיביות שבמקצוע, ההכנה של החומרים בכל יום לקראת השיעור.
מה למדת בהייטק שעוזר לך להיות מורה טובה?
העבודה בצוות , המחשבה היצירתית, ההרגשה שהכל אפשרי – אלו דברים שאני רוצה להעביר לתלמידים. בהייטק גם נחשפים לקצב חיים מהיר, אני רוצה להכין אותם לזה.
"הידיעה שאני משמעותית בחיים שלהם נותנת לי המון סיפוק"
דנה קליס-רגב
מהו עתיד ההוראה בעיניך?
מקווה שהוא יהיה ורוד...
בתחום המחשבים: שיתוף פעולה, עבודה בקבוצות, הרגלי למידה עצמאית, המורה כמנחה בניגוד לסמכות מקצועית מוחלטת. יותר ויותר קשר קרוב עם התלמידים.
מה יש לך להגיד להייטקיסט ששוקל הסבה להוראה?
תחשבו על זה טוב, תעשו שיעורי בית. אבל למי שבאמת אוהב אנשים - אבל אין מה להשוות את הסיפוק ואת האהבה שמקבלים לעומת דברים אחרים שאתם יכולים לעשות.
אני מקווה שבעתיד יהיה אפשר לשלב בין עבודה בהייטק להוראה, לעשות את המעבר בצורה יותר הדרגתית. אני מקווה שחברות ההייטק יעודדו ויבינו את החשיבות הלאומית שבהירתמות לטובת החינוך.
----------------
גם את\ה מתעניין\ת בהסבה להוראה?
ריכזנו בעבורך מידע על תכניות ההסבה המיוחדות והיוקרתיות שקיימות כבר היום בישראל. בהצלחה!